Wéris, stonehenge van België

De aanwezigheid van een aantal megalieten (letterlijk: grote stenen) - hunebedden of dolmens, en menhirs - in de omgeving van de woonkern van Wéris, wijst ontegenzeglijk op een heel oude bewoning. Vrij recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze grote stenen ongeveer 3700 jaar voor onze tijdrekening werden opgericht. Op het terrein vormen ze als het ware een spiegelbeeld van het sterrenbeeld Grote Beer. Ze dienden in de nieuwe steentijd als kalender en zouden, wat dat betreft, trouwens de oudste kalender ter wereld zijn. 

De wandeling gaat over een bonte mengeling van allerlei soorten wegen: asfalt in en in de omgeving van de dorpen en ook langs de N841; verharde, elementair verharde en onverharde bos- en landweggetjes buiten de dorpen. 

Om de Pierre Haina te bereiken, moet je een paar honderd meter vrij steil klimmen. Globaal dus een stevige wandeling voor mensen die goed ter been zijn.Horeca


Om tegemoet te komen aan honger en dorst trek je na de wandeling best naar het nabije Durbuy, de kleinste stad van België, waar wel enkele aangename horecazaken te vinden zijn.


Details

Parkeermogelijkheid: ja
Lengte: 9KM
Terrein: Verhard
Bewegwijzerd: ja

Adres

Place de la Pierre - St.-Walburgakerk
DURBUY
België


Inzenden

Organiseert u zelf een wandeling? Weet u een leuk spel of een leuke sport? Kent u een restaurant waar uw hond warm onthaald wordt? Laat het ons weten en win elke maand een RODI-snack-pakket voor uw hond!


Inzenden