Speuren

Iedere hond heeft een neus die totaal ingericht is op het speuren. Maar omdat wij als mens al erg ver van de oermens afstaan, zijn we die oer instincten een beetje gaan vergeten. De hond echter niet en gebruikt dit nog dagelijks tijdens zijn communicatie als hond. Het leuke is dat de hond dit stukje oerinstinct ons kan laten zien en ons kan leren hoe het speuren werkt.

Welke honden?


Van pup tot bejaard, van klein naar groot.

Alle honden kunnen speuren. Of je het nu over het kleinste ras van de wereld hebt of over een grote Ierse Wolfshond. Een pup of een oudere hond, maakt niet uit, een hond vindt het heerlijk om met zijn neus te werken. 

Ook honden met een handicap kunnen speuren. Een geamputeerde poot, gedragsprobleem, visueel probleem etc. het maakt niet uit. Sterker nog, uw hond komt juist helemaal in zijn element omdat hij toch nog iets kan doen wat hem van nature gegeven is!  Mits uw hond nog wel in goede conditie is. Want speuren is geestelijk behoorlijk zwaar voor de hond.Welke baasjes?


Een baasje dat zijn hond kan lezen en wil volgen. 
Speuren is verslavend voor de honden maar ook voor de bazen. 


Waar doen?


http://www.tautrack.nl/Inzenden

Organiseert u zelf een wandeling? Weet u een leuk spel of een leuke sport? Kent u een restaurant waar uw hond warm onthaald wordt? Laat het ons weten en win elke maand een RODI-snack-pakket voor uw hond!


Inzenden