Treibball

In het midden van een groot veld liggen  max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.
Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de "outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt.


Welke honden?


Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.
Alle honden kunnen dit doen, mits ze willen samenwerken met hun baasje.


Welke baasjes?


Ook alle soorten baasjes komen in aanmerking omdat het ook voor de baas een niet belastende sport is.

Wat heb je nodig?


Een hond, een bal, ruimte en een goed humeur.

Inzenden

Organiseert u zelf een wandeling? Weet u een leuk spel of een leuke sport? Kent u een restaurant waar uw hond warm onthaald wordt? Laat het ons weten en win elke maand een RODI-snack-pakket voor uw hond!


Inzenden